Betul ke atau sekadar....????

Aduiii...line tenet kat opis aku nih mkin tenat,,,entry nih spatutnya semalam aku tempek kat blog nih,,tpi dsbbkan line slow giler,,bru hari nih aku dpt tempek,,bknnya apa pun,,skadar nak menyibukkan diri dgn isu yg tgh hangat skang nih,,hehehe,,apa lg kalau bkn pasal harga minyak naik yg wat org ramai naik minyak,,,hahahaha,,

PUTRAJAYA 9 Jun – Elaun keraian Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri, menteri dan timbalan menteri dikurangkan sebanyak 10 peratus bagi menjimatkan perbelanjaan kerajaan ekoran kenaikan harga petrol dan diesel.(utusan malaysia online)

Wahhhhh,,betul ker nih,,atau sekadar nk menyedapkan hati rakyat,,,

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, pengurangan elaun itu akan bermula 1 Julai ini.“Kerajaan turut merasai keperitan rakyat dan merasakan pucuk pimpinan hendaklah menunjukkan teladan yang baik dalam menghadapi cabaran ini,” katanya pada sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat pertama Majlis Membanteras Inflasi di pejabatnya di sini hari ini.Ketika ini, elaun keraian bulanan bagi Perdana Menteri ialah RM18,865, Timbalan Perdana Menteri (RM15,015), menteri (RM12,320) dan timbalan menteri (RM6,000)(utusan malaysia online)

Banyaknya elaun menteri² nih,,,alaah,,,apa ler nak di banggakan dgn pemotonan 10% tuh,,,bknnya byk manapun kan,,kan,,kan,,msh tk ada kesan dgn kenaikan harga minya nih,,

Abdullah yang juga Menteri Kewangan berkata, tugas rasmi menteri-menteri ke luar negara juga akan dihadkan kepada persidangan dan mesyuarat antarabangsa.Katanya, untuk tugasan itu, menteri hanya layak diiringi tiga orang pegawai kementerian, manakala timbalan menteri hanya dibenarkan membawa tiga orang pegawai.“Pegawai yang hadir hendaklah terlibat secara langsung dengan tugas yang dipertanggungjawabkan.“Ketua Setiausaha Kementerian tidak dibenarkan menyertai bersama dalam rombongan menteri untuk tugas rasmi di luar negara kecuali bagi mesyuarat berjadual tertentu,” katanya.(utusan malaysia online)

Ermmm,,,sejauh mana ker kepentingannya kepada rakyat¿¿??yang pastinya kete rakyat msh kena isi minyak,,minyak kna beli ngan duit,,tk ada duit,,tk ada minyak,,tk ada minyak,,tk begerak ler jawabnya,,hehehhe,,,


arinna : minyak ooo minyak,,mengapa harga engko naik,,,





4 ulasan:

Neeza Shahril

entahnya.. tak jejas pun sebenarnya.. baiklah berjimat dari segi million ringgit yang digunakan untuk buat projek yang entah apa apa.. dan tak menguntungkan rakyat tu.. tapi semata2 kerana nak kan nama..
apa kata cik Ira?? hehee..

Anonymous

betul tu... kalo nak berjimat... bia same2 berjimat dari peringkat atasan ke bawahan... baru la adil...

13may

jom kita buat perhimpunan haram, nak???

hehhe hehhe

sultan

lepas ni kita pergi keje naik kuda plak. tak payah isi minyak. isi air je. jimat nyeeee... hik hik hik...

Blogger template 'Pinki' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP