Peribahasa Moden

Aku dapat nih dari email,,,jum layan,,,

1. Seperti anjing jantan dgn anjing betina
Maknernyer: Dua orang yg pantang bertemu...asek nak beromen aje.

2. Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ke taik jugak dia hinggap.
Maknernyer: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer

3. Sepandai-pandai tupai melompat,tak pernah masok ke sukan Olimpik.
Maknernyee : Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu selalunya tak bagus

4. Biar putih tulang jgn putih muker
Maknernyee: Kalau surat beranak dah letak orang Melayu jgn eksen nak jadi Mat Salleh plak......be proud of what you are.

5. Kalau tidak ader angin masakan satu LRT boleh bau busuk
Maknernyer: Kentotlah...

6. Seperti kacang luperkan mamak
Maknernyer: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler mempopularkan dia.

7. Ader udang di sebalik udang lain
Maknernyer: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader sorang lagi kat bawah ke....tengah ke...baring ke.

8. Biar mati anak jgn mati pucuk
Maknernyer: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak?

9. Sudah jatuh ditimpa piano
Maknernyer: Nasib malang yg tak agak-agak.


arinna: hahhahaha,,lawak giler,,,,

Photobucket

11 ulasan:

182

oit bukan aku yang kentot la..

♥ira♥

182 -> mmg bukan ko,,sbb kentot ko bauh dia lain sikit,,ekekeke

iEn

hahaha! meh aku tibai piano kat ang wkekekeek :D

ad3ck

klu putih belagak mat saleh, klu hitam belagak negro lol. salam kenai. ;)

~Cinta Milo Ais~

biar mati anak jangan mati pucuk..giler kelakar lawak ngehehe

Si Kachak Suparjo

Lucah sunggoh peribahasa.
Ni klu Karam S. Walya tau ni, mmg kecoh la satu malaya.

Wey wey, aritu aku kene cHreT ngan sorang minah ni. ira_nadhirah03.

Klu ko knal kat die, kem slam kak eh. Salam maut berbaur cHreT pnye tau.

♥ira♥

ien -> piano nih lebih berat dari tangga,,len kali biar jatuh ditimppa tangga jer,,hehehe

ad3ck -> betul ler tuh,,hehehe,,salam kenal

cintamiloais -> mmg kelakar giler,,


suparjo -> tak lucah mana pun,,hehee

ira nadirah03??saper tuh,,model,,artis,,loyer,,muehehehe

nanti akak smpikan salam kat dia,,hahaha

alif-mikail

:d senyum di pagi isnin..

biskutrajin

bto la...tupai terer tp x penah msuk olimpik ek..heheh

♥ira♥

alifmikail -> senyum anda seindah suria di pagi hari,,hehehe

biskutrajin -> hehehe...tau tk pe

man_helang

salam...terima kasih kerana jengok blog saya...peribahasa nih dah dipaten blom??? aku ingat nak pakai la dlm satu dua....hu hu

Blogger template 'Pinki' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP